Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
15°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

Blejsko poletje 2024: od petka do četrtka

Vrhunec poletja vabi na Bled ta konec tedna, ko bo v sklopu Blejskih dni na jezerski gladini zažarelo 10.000 lučk v jajčnih lupinah. Po glasbeno obarvanem vikendu bomo zapluli v filmske vode.

Blejski dnevi

V sklopu prireditev Blejsko poletje 2024 bodo ta konec tedna, med 19. in 21. julijem, potekali tradicionalni Blejski dnevi. Danes, v petek, 19. julija, vabimo na romantične Flirrte in disko ritme DJ Kukyja, jutri pa na pestro dogajanje na Jezersko promenado z začetkom ob 18. uri, ko bodo za glasbene ritme skrbeli DJ-band JAMirko SESSIONS in Maja Keuc z bandom. Ob 21. uri se bodo na jezerski gladini začele prižigati lučke, obiskovalci pa lahko pričakujejo tudi lepo glasbeno presenečenje. V nedeljo bo v vaškem jedru Bohinjske Bele potekal tradicionalni Marjetin sejem, na Jezerski promenadi pa bo ob 20. uri nastopila skupina Etnomad.

Več informacij o Blejskih dnevih je na voljo tukaj.

Piknik kino vabi na Umazani ples

Veslaške tribune v Veliki Zaki v sredo, 24. julija, vabijo na filmsko projekcijo kultnega filma, romantičnega filma Umazani ples. Jennifer Grey in Patrick Swayze v vlogi likov Baby in Johnny popeljeta v poletje leta 1963, ki ga zaznamuje ljubezen, glasba in ples.

6. Kino Bled Festival

Ljubitelji filma so zanetili iskrico v kulturnem življenju in na Bled pripeljali pestro filmsko umetnost, ki bo obiskovalce navduševala v sklopu 6. Kino Bled festivala med 25. in 28. julijem. Organizatorji festivala so na filmske uspešnice in idie filme naslonili tudi diskusije in koncerte, celoten program je na voljo tukaj.

Lutkovne predstave v Grajskem parku

Zavod za kulturo Bled v sodelovanju z različnimi lutkovnimi gledališči vabi na lutkovne predstave za otroke v grajskem parku. Na dogodivščino z znanimi junaki vabljeni tudi v četrtek, 25. julija, ob 19. uri, na predstavo o priljubljeni muci, ki nerednim otrokom odnese copatke – Muci copatarici.

Tradicionalni slovenski večeri na terasi Hotela Kompas 

Na teraso hotela Kompas vabljeni ob četrtkih, ko se predstavijo narodne noše ob zvoku harmonike.

Podoživite srednjeveški čas

Julija in avgusta vas vsako nedeljo ob 10. uri na gradu sprejme srednjeveška skupina viteza Gašperja Lambergarja. Vstopili boste v časovni stroj, podoživeli srednjeveški čas in vstopili na prizorišče lahkotnih plesov in viteških spretnosti v družbi imenitnih gospodičen in pogumnih vitezov.

Vabljeni na Jezersko promenado

Jezerska promenada in tamkajšnja kulinarična ponudba vabita obiskovalce vse dni v tednu, med 12. in 22. uro, ob obisku promenade pa povabimo, da se sprehodite tudi do Zdraviliškega parka, kjer se ob vikendih predstavlja 15 umetnikov in obrtnikov z izdelki domače in umetnostne obrti.

Oglejte si tudi