Oceni objavo

Javni poziv za dodelitev računalniške opreme v izposojo v letu 2024 (2. javni poziv)

V maju smo že pisali glede javnega poziva za dodelitev računalniške opreme v izposojo v letu 2024 (članek si lahko preberete tukaj). Ker je po pretečenem roku za prijavo na voljo ostalo še nekaj računalniške opreme, je Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije, 2. julija 2024, na svoji spletni strani objavil 2. Javni poziv za dodelitev računalniške opreme v izposojo v letu 2024, 15. 7. 2024 pa je javni poziv še dopolnil, in sicer z razširitvijo ciljne skupine ter možnostjo prijave na poziv tudi za rejnike.

Vlogo za dodelitev računalniške opreme v izposojo v letu 2024 lahko oddate od 8. julija 2024 do razdelitve razpoložljive računalniške opreme, vendar najkasneje do 23. avgusta 2024.

Na 2. javni poziv se lahko prijavijo vlagatelji, ki na dan objave javnega poziva izpolnjujejo oba pogoja:

  • je upravičenec do otroškega dodatka, uvrščen v PRVI ali DRUGI dohodkovni razred
  • ima vsaj enega otroka, ki je vključen v osnovnošolsko izobraževanje.


Upravičenci do dodelitve računalniške opreme so tudi rejniki, ki so uvrščeni v dohodkovne razrede, za katere je objavljen javni poziv, in imajo v rejništvu vsaj enega osnovnošolskega otroka, pri čemer se, ne glede na število otrok v rejniški družini, lahko na rejniško družino v izposojo dodeli največ en kos računalniške opreme.

Slovenija korak naprej k digitalni vključenosti (vir: unsplash.com - Scott Graham)

Poziv predstavlja pomemben korak v digitalni vključenosti najbolj ranljivih skupin prebivalstva Slovenije. V kolikor izpolnjujete pogoje razpisa, ne zamudite te priložnosti za izboljšanje digitalne opremljenosti in digitalne vključenosti ter oddajte vlogo. Za več informacij preberite besedilo razpisa v priponki ali obiščite spletno stran Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije.

Za prijavo na poziv je potrebno na vlogi izpolniti vsa obvezna polja, jo podpisati ter poslati po pošti ali vložiti osebno na naslov: Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije Dunajska cesta 20, 1000 Ljubljana. Na kuverti naj bo pripis: Vloga za 2. javni poziv MIRO. Vlagateljem svetujemo oddajo vloge s priporočeno pošto.

Celotno vsebino poziva si lahko ogledate na spletni strani Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije (povezava).

Oglejte si tudi