Logo MojaObčina.si
DANES
36°C
18°C
JUTRI
34°C
19°C
Oceni objavo

70 let ajdovskega rokometa

V letošnjem letu praznuje Ajdovski rokomet 70 let delovanja. Leta 1954 se je namreč ustanovilo ekipo 'malega' rokometa. Prva tekma se je odigrala 15. septembra 1954. Že pred tem se je v Ajdovščini igral takoimenovani veliki rokomet – hazena.

Priprave članske ekipe na novo sezono

Tradicijo kluba nadaljuje sedanja generacija, ki igra v 1. B državni ligi. Domači rokometaši se pod vodstvom trenerja Bojana Voglarja že od 30. julija zavzeto pripravljajo na novo sezono, v kateri so cilji zelo visoki – borba za uvrstitev v najvišjo ligo. Članska ekipa se je kar precej spremenila; klub so zapustili Jakac, Pinterič, Gavrilović, Dragar, Špacapan in Krauthaker. V klub so prišli Kete, Breznikar, Štavar, Perazić, Švalj, Stojanovič ter Poles, ki pa je že igral zadnji del sezone kot posojeni igralec.

Treninge opravljajo v domači dvorani na Policah, prejšnji podaljšan vikend pa so bili na pripravah v Prekmurju, kjer so ob treningih odigrali tudi dve pripravljalni tekmi (Arcont Radgona in Gorišnica) ter ju zanesljivo dobili. Prav tako so v četrtek doma premagali italijansko ekipo iz Belluna.

V prvem kolu novega prvenstva čaka 'Sinove burje' 14. septembra gostovanje na Ptuju, 21. septembra pa v Ajdovščino prihaja Kočevje.

Praznovanje 70 let

V soboto, 31. avgusta pa RK Ajdovščina ob jubileju pripravlja DAN ROKOMETA, ki se bo odvijal v Športnem centru Police. Zato vabimo bivše rokometaše, privržence rokometne igre, starše igralcev, prijatelje ter simpatizerje kluba, da se nam pridružijo.

Od 12.00 do 17.00 se bodo predstavile vse mlajše selekcije kluba, ki bodo odigrale prijateljske tekme z okoliškimi klubi. Naj omenimo, da se bo mlajšim kategorijam posvetilo več pozornosti, saj so doma vzgojeni igralci pogoj za uspešno delovanje kluba. Tako se bosta strokovnemu delu z mladimi pridružila tudi igralca članske ekipe Bor Breznikar in Jure Švalj.

Prav tako sta predvideni tudi dve revialni tekmi. Ob 17.00 se bosta pomerili dve selekciji veteranov. Mlajši veterani 30+ bodo izzvali legendarne Nebrušene dragulje 50+.

Ob 19.00 se bosta v prijateljskem obračunu pomerili še domača članska ekipa in hrvaški drugoligaš Rudar iz Labina.

Kot se seveda spodobi, bo po športnem delu sledilo tudi družabno srečanje z bogatim srečelovom v OAZA Sport baru, kjer bo poskrbljeno za jedačo in pijačo.

RK Ajdovščina

Oglejte si tudi