Logo MojaObčina.si
DANES
36°C
18°C
JUTRI
34°C
19°C
Oceni objavo

Matic Kerševan državni prvak

Osnovna šola Šturje je 1. junija gostila 46. šolsko državno tekmovanje modelarjev in radioamaterjev Slovenije. Tekmovanja so potekala na različnih lokacijah: na igrišču šole Šturje, v Vipavi na letališču MD Ventus, na Dobravski Krnici, radioamaterji v Selu.

Na terenu v okolici športnega parka v Selu je potekalo tekmovanje radioamaterjev v radiogoniometriji - ARG. Pri tej športno tehnični panogi morajo tekmovalci v čim krajšem času poiskati skrite radijske oddajnike. Radijski oddajniki oddajajo signale v Morsejevi abecedi, tekmovalci pa uporabljajo posebno prirejene sprejemnike, da ugotovijo smer in oddaljenost izvora signala.

Da je tekmovanje potekalo varno in po pravilih, so poskrbeli ajdovski radioamaterji. Na kontrolnih točkah so bili tudi mladinci skupaj s starejšimi operaterji. Kot vsako leto logistiko opravi Zveza radioamaterjev Slovenije.

Med peterico najboljših so bili trije učenci OŠ Dobravlje: Izak Pirjevec, Anže Tomažič in državni prvak Matic Kerševan. Vsi rezultati so na: https://arg.hamradio.si/ .

Oglejte si tudi