Logo MojaObčina.si
DANES
36°C
18°C
JUTRI
34°C
19°C
Oceni objavo

30 let začetka organizirane pomoči na OŠ Kozara

Osnovna šola Kozara Nova Gorica v letu 2024 obeležuje 30 let začetka organizirane pomoči za učence s posebnimi potrebami na goriških rednih osnovnih šolah.

Iz skromnih začetkov, ko je ena specialna in rehabilitacijska pedagoginja nudila pomoč učencem s posebnimi potrebami na dveh šolah, se je v teh letih razvila Služba za izvajanje dodatne strokovne pomoči (SiDSP), v kateri deluje 30 strokovnih delavk iz različnih strokovnih področij: specialni in rehabilitacijski pedagog, psiholog, pedagog, socialni pedagog, logoped, surdopedagog ter inkluzivni pedagog.

28. maja je šola ta jubilej predstavila z dogodkom pred Mestno občino Nova Gorica; strokovne delavke šole, ki svoje poslanstvo opravljajo v SiDSP, so na več stojnicah izvedle delavnice v okviru Tedna vseživljenskega učenja 2024. V dopoldanskem delu programa so otroci iz Vrtca pri OŠ Solkan in Vrtca pri OŠ Ivana Roba Šempeter pri Gorici, enota Mavrica, iskali zaklad škratka Lojzija. V popoldanskem delu programa sta dogajanje popestrili stojnici Mobilna kava, kjer so obiskovalci poklepetali z izvajalkami dodatne strokovne pomoči in izvedeli več o njihovi službi. Didaktične materiale in metode dela, ki jih uporabljajo pri svojem delu in kako se vživeti v posebne potrebe učencev, s katerimi delajo, so strokovne delavke predstavile v okviru stojnice Vživim se-lažje razumem. Dogodek so dopolnjevale z informacije o šoli in službi za izvajanje dodatne strokovne pomoči ter razstava 'Portreti mobilk', ki so jo ustvarili učenci, s katerimi se strokovne delavke srečujejo med urami DSP dodatne strokovne pomoči.

Dogodek je potekal v prijetnem vzdušju strokovnih delavk, ki jih poslanstvo OŠ Kozara Nova Gorica vsak dan popelje po različnih poteh goriške regije.

Sanja Bekrić

Oglejte si tudi