Logo MojaObčina.si
DANES
36°C
18°C
JUTRI
34°C
19°C
Oceni objavo

Prva žetev sivke

Sredi julija smo v VDC Ajdovščina - Vipava opravili svojo prvo žetev sivke. Še preden se je sonce zbudilo, smo v objemu lavandinega polja v Kobdilju že obirali cvetove, ki bodo kmalu postali dišeči izdelki.

V VDCju vedno iščemo ideje, priložnosti in možnosti za nova sodelovanja, vključevanja in za nove izdelke, ki bi jih lahko uporabniki in zaposleni skupaj ustvarili in ponudili širši skupnosti. Ker v enoti Ajdovščina nastaja naš dišeči vrt in nas zelišča v zadnjem času posebej zanimajo, smo se zelo razveselili telefonskega klica, z vsebino: »Ali bi želeli sivko? Mi vam jo podarimo!«. Nismo dolgo oklevali in hitro začeli z organizacijo naše prve žetve in načrtovanjem kaj bomo iz sivke lahko pripravili.

V torek, 16. 7. 2024, se je skupina zaposlenih in uporabnikov odpravila proti Krasu. Še preden se je sonce zares zbudilo, smo v objemu lavandinega polja v Kobdilju pri Štanjelu obirali dišeče cvetove, ki bodo kmalu postali dišeči izdelki. 

Po dobrih dveh urah obiranja je bil naš kombi povsem 'nabasan'. Mi pa smo se veseli za novo izkušnjo zbrali v senčki ob pravi kraški malici.

Vonj lavande in izdelki, ki bodo nastali, pa nas bodo še dolgo spominjali in opominjali na pomembnost in lepoto sodelovanja in medsebojne podpore zaposlenih, uporabnikov ter dobrih in srčnih ljudi, ki nam podarijo materialne dobrine in svoj čas.

Oglejte si tudi