Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
18°C
JUTRI
36°C
19°C
Oceni objavo

Možic iz slame vabi na Ustje

Člani društva Numulit.us, mladi in ostali vaščani Ustij smo se 4. julija zbrali pri hrastu pod vasjo Ustje, da bi postavili možica iz slame. Ta dogodek je kreativna ideja z namenom, da naznanimo prihajajoči krajevni praznik, ki bo na Ustju potekal od 8. do 11. avgusta 2024.

Postavljanje možica se je odvijalo na edinstveni lokaciji pri hrastu pred vasjo. Ker se je v organizacijo in izvedbo vključilo veliko članov društva različnih generacij, je bila prireditev uspešno izvedena, saj je združevala zabavo, kolektivno delo ter druženje. Člani društva smo uredili prizorišče in postavili možica. Dogodek smo obarvali tudi z glasbo in sproščenim druženjem, pa tudi za pogostitev pridnih delovnih rok je bilo poskrbljeno.

Možic iz slame, ki zdaj ponosno stoji pri hrastu pod vasjo, simbolizira začetek praznovanja letošnjega krajevnega praznika in vabi vse krajane ter okoliške prebivalce, da se nam pridružijo na številnih dogodkih.

Od 8. do 11. avgusta 2024 se bodo zvrstile tradicionalne prireditve, ki so posvečene spominu na požig vasi (proslava, razstava, koncert na plošči, športne igre za otroke, briškoljada, zabava z živo glasbo,…). S temi prireditvami ohranjamo našo zgodovino in kulturo, obenem pa skrbimo za vedro in prijetno vzdušje v naši skupnosti.

Dobrodošli na Ustje!

Oglejte si tudi