Vabimo vas na predstavitev kuharske knjige “Hrana podaja roko zdravju,” ki jo je prevedla Elvira Devetak. Dogodek bo potekal v sredo, 23. oktobra 2024, ob 18.00 na Ljudski univerzi Ajdovščina.
Na predstavitvi se bo pridružil tudi Hermann Spindler, šef kuhinje Klinike Lukas in avtor več kot 200 receptov. Njegova filozofija kuhanja se osredotoča na sezonske jedi ter pripravo hrane, ki ohranja svojo hranilno vrednost. Knjiga ponuja mamljive in preizkušene recepte za različne jedi, vključno z omakami, juhami, predjedmi, solatami, glavnimi jedmi, pudingi in sladicami. Posebno pozornost pritegnejo tudi recepti za enolončnice, gratinirane jedi, zelenjavne, skutne in žitne jedi ter slano in sladko pecivo.
Zanimiv dodatek knjige so informativni komentarji o vrednosti začimb po Hildegardu iz Bingna, ki bralcem omogočajo poglobljeno razumevanje prehrane. Vegetarijanske jedi, pripravljene za bolnike in obiskovalce klinike, so znane po svoji dobroti in raznolikosti.
Klinika Lukas v Arlesheimu/Baselu (Švica) je že od leta 1963 znana po uspešnem zdravljenju tumorskih bolezni z uporabo antropozofske medicine. Raziskava, ki jo je izvedla Nacionalna znanstvena fundacija v Švici, je pokazala, da se kakovost življenja rakavih bolnikov znatno poveča s celovitim kliničnim zdravljenjem v Kliniki Lukas.
Na predavanje se je potrebno prijaviti. Prijavite se tukaj: https://prijave.snipi.si/5p3hPhp4NW
Ne zamudite te priložnosti, da spoznate čudovito knjigo z zdravimi, preprostimi in okusnimi recepti, ki bodo zadovoljili vaše brbončice in poskrbeli za vaše telo. “Hrana podaja roko zdravju” je knjiga, ki skoraj ne sme manjkati v vaši kuhinji!
Pridružite se nam in odkrijte nove ideje za zdravo prehranjevanje!
Dodatne informacije: anja.jamsek.furlan@lu-ajdovscina.si ali 05 366 47 52, 051 20 26 28.