Sklop slaščičarskih delavnic Najlepše torte od A do Ž z Eriko Jerkič Beč je namenjen vsem tistim, ki bi se radi izpopolnili v pripravi tort, ki bodo ne samo nebeškega okusa, temveč tudi okrašene tako, kot jih okrasijo le najboljši slaščičarji. Delavnice so primerne tudi za začetnike, Erika pa bo z vami delila vse trike in skrivnosti od prvega koraka dalje. Za udeležbo so nujne predprijave na prostordozivetij@rustjevahisa.si ali osebno v Rustjevi hiši kruha do zapolnitve mest. Več informacij na www.rustjevahisa.si/dozivetja
Sklop delavnic je sestavljen iz treh delov: prvi del je namenjen spoznavanju receptov in trikov za peko biskvita za torte (pa tudi maffinov in testa za pite); na drugem se boste naučili pripraviti kreme in polnila zatorte; tretji del (sestavljen iz dveh delavnic) pa se bo posvetil sestavljanju in krašenju torte.
9. januar od 18h do 20h: Najlepše torte od A do Ž, 1. del: biskviti, maffini,testo za pite
Cena: 40 eur
Prva delavnica bo posvečena spoznavanju različnih test za pripravo sladic. Naučili se boste najbolj osnovni recept za pripravo biskvita, ki vedno uspe, skupaj z malimi triki, kako brez predhodnega znanja pripravimo osnovo za vsako torto .Malo bolj zahteven recept bomo spoznali pri peki mafinov, ki so odlična osnova za kolačke z raznimi dodatki, kot so oreščki, čokolada,... ali pa kot osnova kolačkom s polnili kreme in dekoracijo. Tretje pa bo testo za pito, monoporcijske pite ali drobljenec,... Takšno testo lahko pečemo z nadevom ali posamezno, ter ga kasneje polnimo z raznimi kremami. Skupaj bomo pripravili vse tri vrste testa, zmešali, zgnetli, razvaljali in spekli.
16. januar od 18h do 20h: Najlepše torte od A do Ž, 2.del: priprava krem in polnil za torte
Cena: 40 eur
Druga delavnica je posvečena pripravi krem. Največkrat uporabljena krema je enostavni mousse brez jajc, ki je primeren tudi za otroke in nosečnice. Najbolj enostavna krema brez uporabe želirnega sredstva in najbolj primerna za vse začetnike pa je mascarpone krema, kateri lahko dodajamo razne arome. Začeli bomo prav s temi enostavnejšimi kremami, nato pa bomo zakorakali v zahtevnejše. Malo več časa vzame priprava ganache kreme, najzahtevnejša pa je priprava sadnega curda. Na delavnici bomo skupaj kuhali jajčno kremo s sadnim pirejem. Primerna je za polnila tort, pit, mafinov,...Na tej delavnici bodo udeleženci izbrali okuse, ki jih bodo na tretji delavnici pripravili za sestavljanje torte.
23. in 30. januar od 18h do 21h: Najlepše torte od A do Ž, 3. del: sestavljanje torte in krašenje torte
Cena: 120 eur (cena je za dve srečanji)
Tretji del je namenjen sestavi tort in krašenju ter je sestavljen iz dveh srečanj. Spoznali bomo pripomočke in trike sestavljanja tort, nato pa še praktično sestavili vsak svojo torto. Na zadnjem srečanju bomo spoznali osnove obmazovanja in sestavljanje večnadstropnih tort, vse potrebne pripomočke za dekoracijo, sledi pa še prikaz različnih tehnik okraševanja. Zaključili bomo s praktičnim delom, kjer bo vsak udeleženec obmazal in poljubno dekoriral svojo torto.
Prva in druga delavnica sta samostojni (lahko se npr. prijavite le na prvo ali drugo delavnico); tretja in četrta delavnica pa tvorita celoto, zato se ob prijavi prijavite na obe. Ob prijavi na vse delavnice iz sklopa Najlepše torte od A do Ž vam priznamo popust v višini 30eur (170 eur namesto 200 eur). Za delavnico omogočamo tudi možnost nakupa in koriščenjadarilnega bona Rustjeve hiše kruha. Več informacij na prostordozivetij@rustjevahisa.si. Ob zaključku vseh delavnic udeleženec prejme priznanje za opravljen tečaj.