Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Ajdovščina
JUTRI
19°C
12°C
čET.
20°C
12°C

Delavnica peke - Kruh z drožmi z Erikom Bačarjem

##VIEWS##
Organizator: Rustjeva hiša kruha Ajdovščina
Kontaktni podatki organizatorja: Mlinotest d. d. Živilska industrija, info@mlinotest.si, 05 3644500.
Vstopnina: 80€
Rustjeva hiša kruha, Ajdovščina
Nujne so predprijave na prostordozivetij@rustjevahisa.si

Si želite speči svoj hrustljav, dišeč kruh, polnega okusa in brezindustrijskega kvasa? Vabljeni na delavnico peke kruha iz droži, kjer bostespoznali osnove fermentacije in se naučili, kako obvladovati droži za popolnkruh. 

V treh urah bomo skupaj raziskali:

  • Osnove fermentacije in skrb za droži
  • Pravilno gnetenje testa in razumevanje glutena
  • Različne vrste mok in njihov vpliv na kruh
  • Ključne korake pravilnega vzhajanja testa
  • Oblikovanje testa v hlebček in štručko
  • Trike in nasvete za peko kruha v domači pečici


Delavnico bomo zaključili z degustacijo sveže pečenih kruhov, kjer bostelahko preizkusili različne okuse in teksture ter prejeli uporabne napotke zanadaljnje ustvarjanje doma.

Pridružite se nam in odkrijte umetnost peke kruha iz droži!

Cena: 80 € / osebo (v ceno je vključena tudi ena pijača na osebo). Za udeležbo je nujna predprijava, saj je število mest omejeno na 15 oseb. Za delavnico omogočamo tudi možnost nakupa in koriščenja darilnega bona Rustjeve hiše kruha. Več informacij in prijave na prostordozivetij@rustjevahisa.si.


O mentorju: Erik Bačar,ki prihaja iz Vipavske doline, je velik entuziast peke z drožmi in soustanovitelj D(r)oživetja, šole peke z naravnim kvasom. Po izobrazbi sicer ni pek, vendar pa si je v teh letih s prebiranjem literature in treningi pridobil ogromno izkušenj in bogato znanje. Njegova želja je, da bi se nekega dne govorilo o kruhu, tako da ne bi bilo treba dodati, da je narejen z drožmi in brez industrijskega kvasa. O kruhu, kot so ga pekli naši predniki. Sodeluje z največjimi strokovnjaki, od znanstvenikov do pekov ter strastnih ljubiteljev na področju prehrane. Erik je človek, ki ga je navdušenje do peke popeljalo v take globine, da si ga drznemo označiti za pomembnega poznavalca tega področja v Sloveniji, čeprav je to le nekaj, kar počne v prostem času. 

Oglejte si tudi