
Si želite speči svoj hrustljav, dišeč kruh, polnega okusa in brezindustrijskega kvasa? Vabljeni na delavnico peke kruha iz droži, kjer bostespoznali osnove fermentacije in se naučili, kako obvladovati droži za popolnkruh.
V treh urah bomo skupaj raziskali:
- Osnove fermentacije in skrb za droži
- Pravilno gnetenje testa in razumevanje glutena
- Različne vrste mok in njihov vpliv na kruh
- Ključne korake pravilnega vzhajanja testa
- Oblikovanje testa v hlebček in štručko
- Trike in nasvete za peko kruha v domači pečici
Delavnico bomo zaključili z degustacijo sveže pečenih kruhov, kjer bostelahko preizkusili različne okuse in teksture ter prejeli uporabne napotke zanadaljnje ustvarjanje doma.
Pridružite se nam in odkrijte umetnost peke kruha iz droži!
Cena: 80 € / osebo (v ceno je vključena tudi ena pijača na osebo). Za udeležbo je nujna predprijava, saj je število mest omejeno na 15 oseb. Za delavnico omogočamo tudi možnost nakupa in koriščenja darilnega bona Rustjeve hiše kruha. Več informacij in prijave na prostordozivetij@rustjevahisa.si.
O mentorju: Erik Bačar,ki prihaja iz Vipavske doline, je velik entuziast peke z drožmi in soustanovitelj D(r)oživetja, šole peke z naravnim kvasom. Po izobrazbi sicer ni pek, vendar pa si je v teh letih s prebiranjem literature in treningi pridobil ogromno izkušenj in bogato znanje. Njegova želja je, da bi se nekega dne govorilo o kruhu, tako da ne bi bilo treba dodati, da je narejen z drožmi in brez industrijskega kvasa. O kruhu, kot so ga pekli naši predniki. Sodeluje z največjimi strokovnjaki, od znanstvenikov do pekov ter strastnih ljubiteljev na področju prehrane. Erik je človek, ki ga je navdušenje do peke popeljalo v take globine, da si ga drznemo označiti za pomembnega poznavalca tega področja v Sloveniji, čeprav je to le nekaj, kar počne v prostem času.