Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
19°C
JUTRI
36°C
20°C
Oceni objavo

Mladinke in mladinci PGD Drenov Grič - Lesno Brdo so postali državni prvaki

Drugi vikend v juniju je na atletskem stadionu Bonifika v Kopru potekalo letošnje državno gasilsko tekmovanje. V soboto so se v gasilsko športnih disciplinah pomerile članice in člani. Nedelja pa je bila namenjena tekmovalcem v mlajših kategorijah. Za naše društvo je bila nedelja še posebej slovesna, saj so v kategoriji mladink in mladincev obe tekmovalni destini zasedli prvo mesto in tako postali državni prvaki za leto 2016.
Na tekmovanju, ki je bilo hkrati tudi kvalifikacijsko tekmovanje za nastop na gasilski olimpijadi, je nastopilo preko 320 tekmovalnih desetin v članskih kategorijah in preko 180 desetin v mladinskih kategorijah. Gasilska olimpijada bo prihodnje leto potekala v Beljaku v sosednji Avstriji. 
V letošnjem letu se je kar sedem tekmovalnih desetin PGD Drenov Grič - Lesno Brdo zavzeto pripravljalo za nastop na državnem gasilskem tekmovanju. Treningi skozi celo leto so postali stalnica. Ritem se je z bližajočim datumom nastopa stopnjeval. Tekmovalci so pod nadzorom trenerjev odpravljali še zadnje napake.
V soboto, 11. junija, so se na člansko tekmovanje odpravile tri desetine v kategorijah članov in članic B, ter desetina starejših gasilkNa tovrstnih tekmovanjih je poleg znanja in spretnosti potrebna tudi  športna sreča. V članskih kategorijah so svoj nastop najbolje opravile naše članice B, ki so na koncu zasedle 12. mesto.
Veliko večja pričakovanja so bila usmerjena v nastope mladinskih desetin. Lanskoletni sanjski uspeh mladincev z nastopom na mladinski gasilski olimpijadi je k zavzetim treningom vzpodbudil tudi mladinke. V zimskem pripravljalnem obdobju je tako velikokrat primanjkovalo prostih terminov v dvorani. Zavzeto so trenirali tako pionirke in pionirji kot tudi mladinci in mladinke. Ritem treningov se je v spomladanskem obdobju zaključil s "pripravljalnim vikendom" v CŠOD Jurček v Kočevju.
Običajno otroci nedeljski spanec potegnejo v pozne jutranje ure, tokrat pa so že ob petih zjutraj oblačili svoje gasilske uniforme. Po vožnji na prizorišče tekmovanja in kratkem ogrevanju so  hitro sledili tekmovalni nastopi. Ob bučnem navijanju prisotnih navijačev je hitro popustila tekmovalna vročica. Svoj nastop so v zgodnjih dopoldanskih urah kot zadnje izmed naših destin opravile pionirke. Sledilo je dolgotrajno čakanje na nastope še zadnjih tekmovalnih desetin, ki so si ga otroci krajšali z igro in kopanjem na plaži. 

Ob petih popoldne je sledila zaključna slovesnost z razglasitvijo rezultatov. V postroju mladinskih ekip iz regije Notranjska, sta manjkali ekipi mladink in mladincev "Drenovcev". Kmalu smo jih zagledali v ešalonu zmagovalcev. Tudi pionirkam in pionirjem je postajalo vroče. Iz tribun pa je donelo "Dren, Dren boljši ni noben". Na zmagovalnem odru so na najvišji stopnički stali tako mladinci kot naše mladinke. Slavje se je zaključilo s sprejemom v domačem gasilskem domu. Državne prvake so operativci sprejeli z gasilkimi curki. 
Otrokom bo v spominu ostal nepozaben dan, mentorji in trenerji si bodo do septembra malce oddahnili, vsem ostalim pa bo ta dan zapisan kot zgodovinski dan našega društva.

Čestitamo vsem nastopajočim še posebej pa prvakom in prvakinjam.

Oglejte si tudi