Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
19°C
JUTRI
36°C
20°C
Oceni objavo

Projekt Pomahajmo v svet v vrtcu Mengeš-enota Gobica

Letošnje šolsko leto Vrtec Mengeš prvič sodeluje v mednarodnem projektu «Pomahajmo v svet« (Say Hello). Namen projekta je, da otroke preko različnih, njim zanimivih dejavnosti motiviramo in jih tako navajamo na rahljanje stereotipov, predsodkov in različnih oblik nestrpnosti.

V projektu sodelujeta skupini Žogice in Krtki. Žogice so mahale po Sloveniji  v Semedelo,  Krtki pa vsak mesec pomahajo na Poljsko, v vrtec  Wloclawek.

Skozi celo šolsko leto smo raziskovali različne teme, v okviru programa Pet prstov: palec-To sem jaz, kazalec-To je moja družina, sredinec-To je moj vrtec, prstanec-To je moje mesto in mezinec-To je moja država.

Teme smo raziskovali, jih pobliže spoznavali, nato pa jih predstavili našim prijateljem preko Skypa.

Bilo je zanimivo, razburljivo in zabavno. Otrokom iz mesta Wloclawek in Semedele smo pokazali, kako se igramo, kakšne pesmi pojemo, v kakšnem okolju živimo, kakšen jezik govorimo.

Prav tako pa so nam oni pokazali od kod  prihajajo in kaj zanimivega počnejo.

Zanimivo je bilo opazovati radovedne otroške oči, kako z zanimanjem in radovednostjo opazujejo in sodelujejo pri naših javljanjih preko Skypa.

 Veseli smo, da smo lahko sodelovali v projektu »Pomahajmo v svet«   in si tako pridobili nove izkušnje in nova poznanstva, ki  nas plemenitijo in bogatijo.

Besedilo in foto: Tatjana Gostinčar in Mateja Gubanc

Oglejte si tudi