Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C

Profesor z UL FE na konferenci Kadri v elektronski in elektroindustriji 2020+

##VIEWS##

Elektroindustrija je ena izmed najbolj dinamičnih panog na svetu, ki samo v Sloveniji daje delo blizu 30.000 zaposlenim. Potrebno pa je uskladiti kadrovske perspektive in zmanjšati razkorak med povpraševanjem in ponudbo ustreznih kadrov na trgu dela v tej panogi, saj se bodo le tako zaposleni lahko soočali z izzivi četrte industrije. S tem namenom bo v ponedeljek, 21. marca 2016, ob 9. uri, na Gospodarski zbornici Slovenije v dvorani C, potekala konferenca »Kadri v elektronski in elektroindustriji 2020+«. Organizira jo Zbornica elektronske in elektroindustrije, namenjena pa je tako članom te Zbornice kot tudi podjetjem v panogi elektroindustrije in podjetjem v njihovih verigah vrednosti. Njihova ciljna skupina obravnave bodo kadrovski delavci v večjih podjetjih in direktorji manjših podjetij, kjer ni posebej zaposlenih za področje kadrov.

 

Program konference

Prvi del konference bo temeljil na nedavno zaključenih izsledkih projektov »Karierna platforma za zaposlene« in »Upravljanje znanja v kovinski in elektroindustriji«, na aktualnih novostih na področju ponovnega uvajanja vajeništva v Sloveniji in na informacijah o Evropskem sistemu kreditnih točk v poklicnem izobraževanju in usposabljanju ECVET, ki velja tudi v Sloveniji. Konferenco bo z uvodnim predavanjem odprl prof. dr. Janez Bešter iz Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, ki se bo poglobil v kadre za digitalno transformacijo gospodarstva. O različnih problematikah kadrovanja pa bodo razpravljali tudi dr. Marjan Rihar in Andreja Sever iz Gospodarske zbornice Slovenije, Anton Ploštajner iz BSH Hišni aparati d.o.o. in Krištof Debeljak iz Šolskega centra Škofja Loka. V drugem delu bodo izvedli dve delavnici, kjer se bodo udeleženci usposabljali pod vodstvom strokovnjakinj. Izkušena svetovalka Karmen Vaupotič iz Fundacije za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA bo vodila delavnico »Oblikovanje individualnih kariernih načrtov glede na strategijo razvoja in poslovne cilje podjetja ter potenciale posameznika«. Staša Baloh Plahutnik iz Gospodarske zbornice Slovenije pa bo vodila delavnico o programih usposabljanja po meri podjetij.

 

Na konferenco se prijavite s spletno prijavnico https://www.gzs.si/zbornica_elektronske_in_elektroindustrije/Obrazec/Kadri_-v_EEI_-2020/DogodekID/736/DogodekTabID/52840, ali na elektronski naslov marjan.rihar@gzs.si.

 

 

Oglejte si tudi